Olvasd el a Rajzelemzés tananyag bevezetőjét:

Bizonyára Te is tudod és tapasztaltad már, hogy vannak érzéseink, amelyeket nem szívesen mondunk el másoknak, sőt néha még magunk előtt is szívesen titokban tartjuk. Az szinte biztos, hogy megválogatjuk, hogy kinek, mikor és mit mondunk el.

És így gondoljunk elemzéskor arra is, hogy az egyén, akinek a rajzát vizsgáljuk, lehetséges, hogy ő is szívesen eltitkolná a dolgait, még akkor is, amikor ténylegesen segítséget kér a problémáinak megoldásához. Legyünk minden körülmények között diplomatikusak, észszerűek, és NE használjunk kijelentő mondatokat („Már pedig így van, és kész.” jelleggel).

Előfordulhat, hogy a Rajzoló, a Megbízónk, nem is sejti, hogy ennyi sok mindenre fény derül róla, ha egy gyermeki tájképet készít!

rajzelemzés tanfolyam

A rajztesztet, mint feltáró módszert

a munkám során éppen ezért szeretem annyira, mert nem kell hetekig terápiára, beszélgetésekre járatnom a pácienst, azért, hogy a bizalmába fogadjon és megnyíljon nekem. Amint lerajzolja ezt a 7 szimbólumot, abban a pillanatban tudom, mit érez, mi a legnagyobb problémája és mivel érdemes foglalkoznunk.

DE: sose rontsunk ajtóstól a házba, amikor elemzünk!

Fogod tapasztalni, hogy sokszor emlegetem majd a kronobiológiát, különösen a saját oktatási rendszerem, Az Élet Változtató Akadémia és a HR Specialista szemlélete szerint, mert az mutatja meg, hogy az egyénnek mi a gyári beállítása. Vagyis milyen képességekkel, tulajdonságokkal született.

A rajzot pedig sokszor ahhoz viszonyítom, és így 100% pontossággal azonnal megállapíthatom az eltérést is! Nem kell aggódnod, ha nem tanultad eddig a kronobiológiát, mindig elmagyarázom majd. Illetve nem szükséges az elemzéshez, csak sokkal többet kaphatsz a kettőből, mint csak egyikből, másikból.

Minden IGAZ-IGAZ módszer kompatibilis egymással. Egymást megsegítik, megerősítik, és egymás igazát alátámasztják, több oldalról is megmutatják!

Ha nem tanultad még a kronobiológiát, akkor bátran keress meg, és megbeszéljük a módját… 🙂

TEHÁT, most itt a rajzelemzésben MINDKETTŐT figyelembe vesszük.

Megtanuljuk, hogy mi mit jelent, és azt is mellé tesszük, hogyha eltér a kronobiológiai adottságaitól a rajza, akkor az mit jelent, mit üzen a számunkra. Ez a „kronós látás” és elemzés egy plusz infó a tananyagban! Illetve, aki ismer, tudja, hogy minden tanfolyamon PLUSZ tanítást is beépítek, tehát közben hallani fogsz például a Családállítás
alapelveiről, a Sorsforgatókönyv rendszeréről.

Hiszen, minden mindennel összefügg, és fantasztikus élmény ezt számomra másokkal megosztani!

Betegségek

A szimbólumok megmutatják a páciens tüneteit is. Egy aranyér, egy ciszta vagy akár egy rákos betegség is kiderülhet. Természetesen nem diagnózis felállítását tanuljuk meg még akkor sem, ha a módszer alkalmas lenne rá. Sőt, fontos
tudni: Egy jel, nem jel!

KÉRLEK, KEZDETEKTŐL VEDD FIGYELEMBE, HOGY NEM TÉNYT ÁLLAPÍTUNK MEG, hanem FELTÉTELEZÜNK ÉS KÉRDEZÜNK!

Képesek vagyunk rá, hogy a rajz alapján megállapítsunk 100%-os pontossággal dolgokat! Önmagunkban tudhatjuk, de kimondáskor körültekintőek legyünk, és inkább KÉRDEZZÜNK, MINT ÁLLÍTSUNK! Bizonyosságot kell szereznünk. Nem a dolog, a probléma VANSÁGÁRÓL, hanem arról, hogy az egyén mennyit tud a problémájáról, és mennyire nyitott azt megtudni, vagy milyen ütemezésben!

Erről a szakmai etikett és protokoll szabályai szigorúan törvénykeznek az én hitrendszerem szerint!

Egyenként fogjuk tárgyalni a 7 SZIMBÓLUMOT,

az elrendezést, a vonalvezetést, a dolgok méreteit, egymáshoz való viszonyát, közelségét, távolságát, láthatóságát, elbújtatását, túlsatírozottságát. Mi van, ha több van valamiből, mi van, ha más is kerül a képre, mi van, ha olyat rajzol a képbe, amit még sosem láttunk ezelőtt, mi van, ha valamit nem akar valaki lerajzolni és így tovább.

Jelenleg több, mint 150 páciensem rajza van nálam bemásolva a számítógépembe. Azokból fogok képeket és példákat mutatni! Közel 10 éve használom a rajztesztet, és 2019 óta tanítom is. Egyre intenzívebb a kapcsolatom a módszerrel, és folyamatosan bővítem a tudásanyagot, ezért bármikor tudsz DÍJTALANUL ISMÉTELNI jönni!

Örülnék, ha ezt a tudást jó alaposan magadba szívnád, sokat gyakorolnád, és minél többet segítenél vele másoknak! Mindent felkutattam, leírtam, ami hozzátehet ehhez az anyaghoz.

Remélem, hasznodra és örömödre válik. 🙂

Kattints a képre a jelentkezéshez

CSAPJUNK IS BELE!

Szeretettel várom a jelentkezésedet!

Rakovics Éva