A GONDOLKODÁSOD BEFOLYÁSOLJA:

A KÖRÜLMÉNYEIDET, TETTEIDET, ÉRZÉSEIDET, VÁGYAIDAT, CSELEKEDETEIDET, HITEDET, JÖVŐDET, ÖREGSÉGEDET, MAI BOLDOGSÁGODAT!!!

Azt is tudtad, hogy ezek a gondolatok, amelyek a fejedben keveregnek, kavarognak, többnyire nem is tőled származnak? Nem Te teremtetted őket, nem Te találtad ki, nem téged érdekelnek, hanem a körülötted élők ÜGYE? Tudtad, hogy 98 %-ban nem saját kútfődből származnak a gondolataid???

2% <—  ENNYI A SAJÁTOD! Ennyi az, ami valóban a saját megfigyelésed, tapasztalatod…

Minden más, hírekből, iskolákból, szüleidtől, más emberek gondolatából, hiedelméből, tapasztalataiból, manipulációjából származik. Észre sem veszed, de egész nap, jönnek, mennek a gondolataid, mondjuk úgy, hogy nyitva van az információs kapud. Érzékelsz és feldolgozod az információkat. Észrevétlenül hat rád a buszon melletted ülő telefonbeszélgetése, a hírekben elhangzó megállapítások vagy vélemények. Egy reklám szlogenje, a szüleid tanácsa, a gyermeked megjegyzése, az utcán fekvő koldus látványa, egy karcsú női derék, nagy mellekkel – ha férfi vagy azért, ha nő, akkor pedig azért, egy le nem húzott WC, egy óriásplakát, egy történet a boltban, amit nem is neked mesélnek el, csak fültanúja vagy.

Ezek a gondolatok, észrevétlenül beülhetnek a fejünkbe, és alkalomadtán, képesek aktiválni magukat. Akár saját károdra is! 🙁

Képzeld el, egyik nap egy kifőzdében azt hallottam, hogy esni fog másnap, elkeseredtem tőle, ráadásul emiatt a másnap reggeli cipőválasztásom ennek hatására történt, melegem volt egész nap, befülledt a lábam, pedig végül, kint sütött a nap. Ez egy jelentéktelen ügy, kivéve, ha a gomba elenyészett volna… 🙁

Vagy egy kicsit komolyabb téma, a szexről alkotott véleménye egy lánynak azon alapulhat, hogy a családjában az volt a „jó” tanács: „állj meg kislányom, hamarabb szabadulsz”. Jó esetben elgondolkodunk, hogy tényleg a szex ilyen borzalmas lehet? Rossz esetben, már összeszorított fogakkal várjuk a nászéjszakát, ha addig kihúzzuk.

Mi a véleményed? Neked eszedbe jutott a saját családotok, saját hite, saját szlogenje? Szuper!

Többnyire nem emlékszünk hol hallottuk a ránk ható dolgokat, miért gondoljuk úgy, de azt biztosan tudjuk, hogy „Anyu okos, mert Tomival mos”! Ugye, ugye? Szegény másik anyukák, a többiek… J

Így, ilyen téves hitrendszerek, mások vélt, vagy valós bölcsessége képes befolyásolni bennünket, a saját életünket.


MA ÉPPEN AZT JAVASOLTAM VALAKINEK, HOGY:

  • Figyeld meg az illetőt, aki éppen tanácsot ad neked! Nézd meg, mennyire szeretnél őrá hasonlítani. Figyeld meg, Ő, hogyan boldogul abban a témában. ÉS MOST JÖN A LÉNYEG: TETSZIK AMIT MOND? JÓL ESIK A SZÍVEDNEK HALLANI? AMIT TANÁCSOL?
    Ha nem, akkor AZ a tanács, valójában nem Neked szól…!!!

HALLGASD MEG A TANÁCSOKAT, MAJD TÉGY SAJÁT BELÁTÁSOD SZERINT!!!!

Ha észreveszed, hogy valami miatt nem működik egy adott témában az életed, FÉLELMEID VANNAK, KUDARC ÉR, KELLEMETLENÜL ÉLED MEG, SZERENCSÉTLENNEK ÉRZED MAGAD,  itt érdemes legelőször keresgélni. Megállni és megfigyelni! Ezt a témát fogjuk a legjobban kivesézni, legújabb könyvemben a HOGYAN VÁLTOZTASD MEG AZ ÉLETED – ben, hiszen ez, és a szavaink képesek leginkább befolyásolni a jelent, a tetteinket, a világhoz való hozzáállásunkat! Ebben, mindenkinek érdemes fejlődni kicsit!

A lényeg, hogy miközben ezek a dolgok hatnak ránk, okozhatnak kellemetlenségeket, elakadásokat és rengeteg sikertelenséget és kudarcot.

Ha nem állítod meg, bedarálhat, és a legrosszabb, ami történhet, hogy lemondasz önmagadról.

Beletörődsz, hogy az élet szar.

Lemondasz az álmaidról, vágyaidról, céljaidról, sőt, lassan már az ábrándozásról, az álmodozásról is.

Ez a lélek halála.

VAN MEGOLDÁS! NE ADD FEL! FIGYELD A BEJEGYZÉSEKET!

KÉSZÜLÖK VALAMIRE! Megint, szinte mindig,.. 🙂